Sistem tempahan pusat

Sistem tempahan pusat untuk kumpulan hotel dan perniagaan pelancongan

Simpan bilik, kadar, sekatan dan tempahan setiap hartanah di satu tempat, kemudian jual di laman web anda, melalui ejen B2B dan kepada rakan API tanpa menaip semula kadar atau menjual bilik yang sama dua kali.

  • Satu inventori untuk semua hartanah
  • Kadar dan markup berpusat
  • Saluran terus, B2B dan API
  • Satu rekod tempahan

Fungsi CRS

Satu sumber kebenaran untuk ketersediaan, harga dan tempahan

Sistem tempahan pusat ialah lapisan kawalan di atas hartanah dan saluran jualan anda. Ia menyimpan ketersediaan dan kadar di satu tempat, menggunakan peraturan harga anda, menghantar hasilnya ke setiap titik jualan dan menyimpan setiap tempahan sekali sahaja. Dalam PHPTRAVELS, CRS berjalan di atas modul penginapan, dengan extranet pembekal, portal ejen dan API dalam pemasangan hos sendiri yang sama.

  1. Tambah setiap hartanah dengan jenis bilik, polisi dan kandungannya
  2. Tetapkan allotment, buka dan tutup tarikh serta stop-sell bagi setiap bilik
  3. Tetapkan harga mengikut hari dan musim, kemudian tambah markup setiap saluran
  4. Jual di laman web, portal B2B, aplikasi dan rakan API
  5. Urus setiap tempahan, baucar dan invois dari satu admin
Hartanah
Harbour View Hotel, Lisbon
Jenis bilik
Deluxe double · 12 bilik
Tarikh
1–20 Dis
Pelan kadar
Musim sejuk · $148 semalam
Saluran
Laman web, ejen B2B, rakan API

Cara ia berfungsi

Dari muat naik bilik hingga laporan tempahan

Aliran yang sama untuk setiap hartanah dan saluran, supaya pasukan tempahan anda bekerja dengan satu proses.

  1. Muat naik

    Hartanah, jenis bilik, kandungan dan polisi pembatalan.

  2. Peruntuk

    Allotment, tarikh dibuka dan ditutup serta stop-sell setiap bilik.

  3. Harga

    Kadar bermusim serta markup mengikut saluran dan pasaran.

  4. Edar

    Laman web, portal B2B, aplikasi dan rakan API membaca ketersediaan langsung.

  5. Tempah

    Bayaran, pengesahan, baucar dan invois dalam satu rekod.

  6. Urus

    Pindaan, pembatalan, bayaran balik dan laporan dari admin.

Sumber inventori

Hartanah sendiri, hotel rakan dan API pembekal

CRS hanya selengkap inventorinya. Gabungkan tiga sumber dalam satu carian, setiap satu dengan peraturan dan markup tersendiri.

  • Hartanah sendiri dan berkontrak

    Hotel anda sendiri dan bilik yang anda kontrak terus, dengan kadar dan allotment anda.

  • Extranet rakan

    Hotel rakan log masuk untuk mengemas kini bilik, kadar dan ketersediaan di bawah markup anda.

  • API pembekal dan sistem

    Kandungan bed bank dengan kelayakan anda sendiri, serta sambungan PMS atau channel manager sebagai integrasi tersuai.

Pembekal hotel yang boleh anda sambungkan:

  • Agoda
  • Amadeus
  • Booking.com
  • Hotelbeds
  • Hotelston
  • RateHawk
  • Stuba
  • TBO Holidays
  • Travelport
  • Wanderbeds
Lihat semua integrasi

Pejabat belakang

Tempahan, rakan dan kewangan di satu tempat

Tempahan pusat berjalan dalam admin yang sama dengan produk, ejen dan akaun anda yang lain.

  • Markup dan komisen

    Tetap atau peratusan, mengikut hartanah, pembekal, bandar atau saluran.

  • Peranan dan akses

    Akaun admin, kakitangan tempahan, hotel rakan, ejen dan pelanggan.

  • Kadar dan dompet ejen

    Kadar bersih, komisen dan baki dompet prabayar untuk ejen B2B.

  • Pelbagai mata wang

    Paparkan kadar dan terima bayaran dalam mata wang pasaran anda.

  • Baucar dan invois

    Dijana dan dihantar melalui e-mel secara automatik apabila tempahan disahkan.

  • Laporan tempahan

    Tempahan mengikut hartanah, saluran dan ejen, hasil serta hutang pembekal.

Bandingkan

Alat berasingan setiap hartanah berbanding sistem tempahan pusat

Banyak kumpulan berkembang dengan satu alat tempahan, hamparan atau peti masuk bagi setiap hartanah. Inilah yang berubah apabila tempahan dipusatkan.

TugasAlat berasingan setiap hartanahPHPTRAVELS
KetersediaanAlat berasingan setiap hartanahDikemas kini dalam setiap alat dan disemak melalui e-melPHPTRAVELSSatu allotment setiap bilik, dibaca oleh semua saluran
KadarAlat berasingan setiap hartanahDitaip semula untuk setiap saluran dan musimPHPTRAVELSDitetapkan sekali, dengan markup setiap saluran
OverbookingAlat berasingan setiap hartanahDiketahui apabila dua saluran menjual bilik yang samaPHPTRAVELSAllotment dan stop-sell menutup tarikh mengikut jualan
TempahanAlat berasingan setiap hartanahBertaburan dalam peti masuk dan sistem hartanahPHPTRAVELSSatu rekod setiap tempahan, boleh dicari merentas hartanah
Hartanah baharuAlat berasingan setiap hartanahSatu lagi persediaan dan log masukPHPTRAVELSDitambah ke admin, saluran dan laporan yang sama
LaporanAlat berasingan setiap hartanahJumlah digabungkan secara manual setiap bulanPHPTRAVELSLaporan langsung mengikut hartanah, saluran dan ejen

Kegunaan

Siapa yang menggunakan sistem tempahan pusat

  • Kumpulan dan rangkaian hotel

    Beberapa hartanah dijual terus dan melalui ejen rakan dari satu inventori.

  • OTA dan agensi

    Hotel berkontrak dan bilik bed bank dalam satu aliran tempahan.

  • DMC dan pengendali pelancongan

    Allotment dengan hotel tempatan, dijual kepada ejen dan dalam pakej.

Mengapa PHPTRAVELS

CRS milik anda yang boleh dikembangkan

  • Kod sumber disertakan

    Dihos sendiri di bawah lesen komersial, supaya pembangun anda boleh menyesuaikan setiap peraturan.

  • Hartanah tanpa had

    Tambah seberapa banyak hotel, jenis bilik dan rakan yang diperlukan portfolio anda.

  • 24 bahasa

    Jual dalam bahasa dan mata wang pasaran anda, termasuk kanan ke kiri.

  • B2C, B2B dan API

    Satu pemasangan menyokong laman web, portal ejen dan API rakan anda.

Soalan lazim

Soalan tentang sistem tempahan pusat

Apa yang ditanya kumpulan hotel dan syarikat pelancongan sebelum memusatkan tempahan.

Hubungi jualan

Sistem tempahan pusat (CRS) ialah perisian yang menyimpan ketersediaan, kadar, sekatan dan tempahan satu atau banyak hartanah di satu tempat dan mengedarkannya ke setiap saluran jualan, supaya semua saluran menjual daripada data yang sama.

CRS mengawal jualan: inventori, harga dan pengedaran. Sistem pengurusan hartanah (PMS) menjalankan operasi di lokasi seperti daftar masuk, pengemasan dan folio. PHPTRAVELS ialah lapisan jualan; PMS boleh disambungkan melalui API atau integrasi tersuai.

Tidak. Channel manager terutamanya menghantar kadar dan ketersediaan sesebuah hartanah ke OTA. CRS memegang inventori induk, peraturan harga dan rekod tempahan semua hartanah, dan saluran membaca daripadanya.

CRS ialah sistem anda sendiri untuk inventori dan tempahan anda. GDS ialah rangkaian luar yang digunakan penjual pelancongan untuk mencari dan menempah; ia satu saluran yang mungkin menerima kandungan dikawal oleh CRS anda.

Semua saluran menolak daripada allotment yang sama bagi setiap bilik dan tarikh. Apabila bilik dijual, ketersediaan berkurang di semua tempat, stop-sell menutup tarikh dan bilik API disemak semula sebelum bayaran.

Ya. Setiap pelan termasuk kod sumber penuh di bawah lesen komersial dan anda mengehosnya sendiri, supaya pasukan anda boleh menambah peraturan, saluran dan integrasi.