Sabre untuk agensi
Perisian Sabre untuk ejen pelancongan yang menggerakkan seluruh meja agensi
Beri ejen anda satu meja dalam pelayar untuk sebut harga, tahanan, pengeluaran tiket, perubahan dan bayaran balik Sabre, dengan rekod pelanggan, peranan cawangan, markup, invois dan laporan hujung hari di sekeliling akses Sabre anda yang diluluskan.
- Giliran tempahan dikongsi
- Perubahan, void dan bayaran balik
- Peranan cawangan dan ejen
- Invois dan laporan
Skrin ejen
Rupa perisian Sabre untuk ejen pelancongan pada hari bekerja
Sabre memberi agensi anda kandungan: ketersediaan, tambang, peraturan tambang dan rekod tempahan. Yang masih diperlukan pasukan anda ialah meja di sekelilingnya, di mana setiap sebut harga, tahanan, bayaran dan permintaan servis ada pemilik, status dan masa tamat, dan tiada apa yang tertinggal dalam buku nota atau hamparan.
PHPTRAVELS ialah meja itu. Ejen bekerja dalam pelayar, setiap tempahan disimpan dalam rekod pelanggan bersama invois dan nota, dan pengurus melihat seluruh giliran cawangan sekali gus. Inventori dan fungsi yang tersedia bergantung pada perjanjian Sabre dan perkhidmatan yang diaktifkan.
Mencari penyambung teknikal, endpoint dan langkah pensijilan pula? Integrasi API Sabre
- KQ7M2DDXB → LHR2 dewasa, pergi balikSebut harga dihantar11:00
- T4ZP9AKHI → JEDKumpulan 12, sehalaDitahan18:00
- BW3H8LJFK → CDG1 dewasa, pergi balikMenunggu bayaran13:30
- NR6C1XLHE → ISTPelancong korporatDikeluarkan—
- PJ2V5QBOM → SINKeluarga 4 orang, tukar tarikhPermintaan perubahan15:00
- HX8E4KCAI → DXB1 dewasa, perjalanan dibatalkanBayaran balik tertunda16:30
Data contoh untuk ilustrasi
Satu syif, dua sistem
Sehari di meja yang bersambung ke Sabre, jam demi jam
Sabre menyimpan rekod tempahan dan tiket. Platform menyimpan semua yang diperlukan perniagaan anda di sekelilingnya. Begini kerja dibahagikan dalam syif biasa.
- 08:30
Buka giliran
Dikendalikan dalam SabreRekod tempahan, perubahan jadual dan had masa pengeluaran tiket
Dikendalikan dalam PHPTRAVELSSatu senarai bagi setiap cawangan dengan pemilik, status dan masa tamat
- 10:00
Sebut harga percutian keluarga
Dikendalikan dalam SabreKetersediaan, tambang, bagasi dan peraturan tambang
Dikendalikan dalam PHPTRAVELSMarkup dikenakan, sebut harga dihantar dari rekod pelanggan
- 12:30
Terima bayaran dan keluarkan tiket
Dikendalikan dalam SabreRekod tempahan dicipta dan tiket dikeluarkan
Dikendalikan dalam PHPTRAVELSBayaran kad atau dompet, invois dan e-mel e-tiket
- 14:00
Tukar tarikh perjalanan
Dikendalikan dalam SabreJadual perjalanan baharu dan perbezaan tambang
Dikendalikan dalam PHPTRAVELSCaj perubahan, invois dikemas kini dan nota pada tempahan
- 16:00
Proses bayaran balik
Dikendalikan dalam SabreVoid atau bayaran balik tiket
Dikendalikan dalam PHPTRAVELSNota kredit, status bayaran balik dan jejak kelulusan
- 18:00
Tutup hari
Dikendalikan dalam SabreTiket, void dan bayaran balik hari itu
Dikendalikan dalam PHPTRAVELSLaporan jualan, bayaran balik dan ejen dengan eksport kewangan
Fungsi Sabre yang boleh digunakan meja anda bergantung pada perjanjian dan perkhidmatan yang diaktifkan untuk agensi anda.
Siapa boleh buat apa
Peranan cawangan yang sepadan dengan cara agensi anda bekerja
Ibu pejabat, cawangan, ejen, sub-ejen B2B dan penempah korporat masing-masing melihat bahagian meja Sabre mereka sendiri. Di bawah ialah contoh tetapan; setiap kebenaran ditetapkan mengikut peranan.
| Tindakan | Pentadbir | Pengurus cawangan | Ejen | Sub-ejen B2B | Penempah korporat |
|---|---|---|---|---|---|
| Cari dan sebut harga | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan |
| Tahan tempahan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dengan kelulusan |
| Keluarkan tiket | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dibenarkan | Dengan kelulusan |
| Tukar markup sebut harga | Dibenarkan | Dibenarkan | Dengan kelulusan | Tidak dibenarkan | Tidak dibenarkan |
| Void atau bayaran balik | Dibenarkan | Dibenarkan | Dengan kelulusan | Dengan kelulusan | Tidak dibenarkan |
| Tetapkan markup dan komisen | Dibenarkan | Tidak dibenarkan | Tidak dibenarkan | Tidak dibenarkan | Tidak dibenarkan |
| Tetapkan had kredit | Dibenarkan | Dengan kelulusan | Tidak dibenarkan | Tidak dibenarkan | Tidak dibenarkan |
| Lihat laporan | Semua | Cawangan | Sendiri | Sendiri | Syarikat |
Lihat jugaPortal pelancongan B2BPerjalanan korporatPerisian CRM pelancongan
Harga dan dokumen
Satu tambang Sabre, tiga saluran, dokumen yang betul setiap kali
Tambang bersih yang sama boleh dijual di laman web anda, kepada sub-ejen dan kepada akaun korporat, masing-masing dengan markup dan caj sendiri. Setiap jualan kemudian menghasilkan dokumen yang diperlukan pasukan akaun anda.
- Tambang Sabre (bersih)
- $480.00
- Markup agensi 6%
- +28.80
- Caj perkhidmatan
- +15.00
- Harga jualan
- $523.80
- Tambang Sabre (bersih)
- $480.00
- Markup agensi 3%
- +14.40
- Caj perkhidmatan
- +0.00
- Harga jualan
- $494.40
- Tambang Sabre (bersih)
- $480.00
- Markup agensi 0%
- +0.00
- Caj perkhidmatan
- +20.00
- Harga jualan
- $500.00
Angka contoh
Dicipta bagi setiap tempahan
- Invois pelangganBernombor, berjenama dan disimpan pada tempahan.
- E-mel e-tiketDihantar sebaik tiket dikeluarkan.
- Nota kreditDikeluarkan apabila bayaran balik atau void diproses.
- Penyata ejenTambah nilai dompet, debit dan kredit digunakan.
- Eksport kewanganJualan dan bayaran balik untuk penyesuaian.
Bermula
Lima peringkat daripada akses Sabre ke meja agensi yang beroperasi
Pasukan anda terus menjual sementara platform disediakan. Setiap peringkat ada pemilik yang jelas, jadi anda tahu apa yang menunggu anda dan apa yang menunggu kami.
- 01
Sahkan akses Sabre
Rantau, skop kandungan, kuasa pengeluaran tiket dan keperluan servis.
Pemilik: Agensi anda
- 02
Konfigurasi meja
Cawangan, pengguna, peranan, markup dan dasar tempahan.
Pemilik: Bersama
- 03
Sambung dan sahkan
Laluan carian, tempahan dan servis disemak terhadap akses anda.
Pemilik: PHPTRAVELS
- 04
Uji bersama ejen anda
Senario sebenar, dokumen, invois dan laporan disahkan.
Pemilik: Bersama
- 05
Mula beroperasi
Latihan, serahan kepada sokongan dan pemantauan tempahan sebenar.
Pemilik: Bersama
Putuskan sebelum pelancaran
- Siapa boleh menempah, siapa meluluskan dan siapa memberi servis
- Satu set markup dan komisen untuk setiap saluran
- Bagaimana bayaran balik dan pembatalan dikendalikan, dan oleh siapa
- Eksport kewangan yang diperlukan akauntan anda setiap bulan
Membina dengan sumber pembangun Sabre
Sabre Dev Studio menerbitkan dokumentasi API, panduan dan contoh aliran kerja yang boleh digunakan pembangun anda untuk mengesahkan keperluan pengesahan dan perkhidmatan. Aplikasi Sabre tersuai juga memerlukan kelayakan yang betul dan ujian sebelum akses pengeluaran.
Pilihan anda
Empat cara meletakkan Sabre di hadapan ejen anda
Pilihan yang tepat bergantung pada sejauh mana anda mahu membina sendiri, seberapa cepat anda perlu menjual dan berapa banyak kawalan servis yang anda perlukan.
| Pilihan | Paling sesuai untuk | Kelemahan |
|---|---|---|
| Membina semuanya sendiri | Paling sesuai untukPasukan dengan kapasiti kejuruteraan besar dan jangka masa panjang | KelemahanKos tinggi dan penghantaran perlahan, dengan jurang operasi sehingga sistem matang |
| Hanya penyambung asas | Paling sesuai untukEksperimen dan aliran kerja terhad | KelemahanAnda masih memerlukan CRM, peranan, invois, laporan dan portal |
| Templat portal satu produk | Paling sesuai untukPelancaran B2C pantas tanpa operasi mendalam | KelemahanKawalan terhad, servis lemah dan sukar dikembangkan ke banyak cawangan |
| PHPTRAVELS dengan SabreDisyorkan | Paling sesuai untukAgensi dan OTA yang mahukan kawalan dan kelajuan | KelemahanMemerlukan skop yang jelas dan akses Sabre yang diluluskan sebelum persediaan |
Sesuai untuk
- Agensi runcit dan korporat
- Agensi pelancongan dalam talian
- DMC dan pengendali pelancongan
- Pasukan jualan berbilang cawangan
- Operasi hibrid luar talian dan dalam talian
Lesen sekali bayar dengan kod sumber disertakan, dihoskan sendiri pada pelayan anda.
Sedang membandingkan sistem pengedaran?Sistem GDS untuk ejen pelanconganPerisian Amadeus untuk ejen
Soalan
Soalan lazim perisian Sabre
Jawapan ringkas kepada soalan pemilik agensi sebelum meletakkan Sabre di meja ejen mereka.
Hubungi jualanSabre ialah sistem pengedaran global yang digunakan agensi untuk mencari, menentukan harga, menempah dan memberi servis kandungan pelancongan. PHPTRAVELS ialah platform perniagaan di sekeliling akses itu: meja ejen, rekod pelanggan, peranan, markup, invois dan laporan.
Tidak. Kelayakan ejen Sabre dikeluarkan dan diurus oleh Sabre untuk akaun agensi anda, dan PHPTRAVELS tidak menyediakannya. Kami menyambungkan platform anda sendiri ke akses yang telah diluluskan untuk anda.
Ya. Laman web atau portal ejen anda boleh menggunakan API Sabre yang diluluskan untuk aliran tempahan dalam integrasi anda. Ejen bekerja dalam pelayar sementara pelayan mengendalikan sambungan Sabre. Kandungan, pengeluaran tiket dan servis yang tersedia bergantung pada perjanjian dan skop anda.
Ya. Anda boleh menjalankan laman web pelanggan dan portal ejen yang berasingan, masing-masing dengan peraturan harga, kebenaran pengguna dan laporan sendiri, pada akses Sabre yang sama.
Ia bergantung pada skop anda dan seberapa cepat akses Sabre anda siap. Kebanyakan projek mengikut laluan yang sama: sahkan skop, konfigurasi meja, sambung dan sahkan, uji bersama ejen, kemudian mula beroperasi dengan latihan.
Ya. Banyak agensi menambah sumber kandungan apabila pasaran mereka berkembang. Platform ini modular, jadi sumber baharu boleh ditambah tanpa mereka bentuk semula meja, peranan atau harga.
Terokai lagi
Lagi tentang platform
- Integrasi API SabreCarian, PNR dan tiket Sabre GDS dalam portal anda
- Sistem GDS untuk ejen pelanconganAmadeus, Sabre atau Travelport dalam satu aliran
- AmadeusPenerbangan dan hotel GDS
- Agensi pelanconganBawa tempahan ke dalam talian
- Perisian CRM pelanconganLead, sebut harga, jadual perjalanan dan susulan
- Demo langsung
